Wat te doen in Turnhout?

Iets kleiner en minder bekend Antwerpen, maar de veelzijdige stad Turnhout heeft veel te bieden. Er is altijd wat te doen.

Begijnhof

Zeker een bezoekje waard is het Begijnhof. Het Begijnhof is een stukje Turnhout wat is ontstaan rond 1300, maar uitstekend is bewaard. Het Pleinbegijnhof is een erkend UNESCO Werelderfgoed, waar eind 17e-eeuw een paar honderd begijnen woonden. Hoe zij leefden ontdek je in het Begijnhofmuseum, met of zonder begeleide rondleiding.

Musea

Andere museums in Turnhout zijn Nationaal Museum van de Spelkaart en Natuurpunt Museum. In het Speelkaartenmuseum leert u meer over de evolutie van de speelkaart. Waarom in Turnhout? De hoofdstad van de Kempen werd één van de belangrijkste producenten van speelkaarten in de wereld. In het Natuurpunt Museum staan dieren en planten centraal. Naast de vaste tentoonstellingen, is er ook aandacht voor recente thema's en uitdagingen zoals klimaatverandering en stadsnatuur.

Hapje en drankje

Houdt u wel van een biertje? Er is een toffe Biertroefroute uitgestippeld die u langs verschillende kroegen brengt, waar een biertje én een kaartspel op u staan te wachten. Geen bierliefhebber, maar lust u wel een drankje? Dan is de Proevertjeswandeling voor u! Ook hier bezoekt u diverse horecazaken en proeft u verscheidene hapjes en drankjes.